donderdag 9 juli 2015

Is dit het dan?


Is dit het dan, in wat voor wereld ben ik beland? Een leven waar de kleine dingen het niet doen voor mij, ben ik opgegroeid om gevoelloos te zijn? Daar is dat ene dipje weer, waar je zo makkelijk in komt, maar er zo moeilijk uitraakt. De laatste tijd heb ik dit wel meer meer, wat ook weer niet zo abnormaal is, want ik ben een puber maar toch.De laatste tijd heb ik wel meer en meer die dipjes. Helaas ben ik op het gebied van hoe ik me voel, zéér gesloten. Ik heb vroeger veel meegemaakt wat het niet altijd even makkelijk maakt. Maar daar gaat het niet om, de laatste tijd zit ik dus wel vaker in een dipje (wat ik nu wel duidelijk heb gemaakt) Meestal vertel ik dit niet echt aan iemand omdat ik nu ook weer niet aandacht zoekerig wil overkomen. Maar hoe zou je nu ook aan iemand kunnen zeggen dat je in een dipje zit: "Hoi, ik zit in een dipje, kun je me misschien even helpen en me vrolijk maken?". Sorry, maar dat vind ik niet echt mooi klinken. Maar tja er in blijven zitten haalt ook weer niet echt iets uit.

Meestal als ik me vrolijk wil gaan voelen, zoek ik vrolijke quotes op, en muziek. Dit helpt jammer maar helaas ook weer niet altijd. Soms word ik van de vrolijke tekstjes en van de vrolijke quotes en de vrolijke muziek nog wat droeviger, dan gaat er in mijn hoofd om van: "Waarom kunnen zij wel vrolijk zijn en ik niet?". Ook is het zo als ik down ben dat ik in de spiegel ga kijken en blijf kijken dat ik alle dingen aan mezelf zie die ik zo graag weg wil, die ik nooit zou willen hebben dat ik er van begin te huilen. Gelukkig zit ik meestal 's avonds in een dipje, waardoor mijn oplossing is om te gaan slapen.


(Op het briefje staat: "We zijn hier allemaal om een bijzondere reden. Wees niet de gevangenen van je verleden, maar de architect van je toekomst ♥, helaas is het niet zo goed te lezen als ik gehoopt had)


Ik huil wel vaak in mijn slaap, meestal als ik wakker wordt en de huid onder mijn ogen geeft niet zo goed mee, heb ik gehuild, of dat er allemaal witte schilfertjes zijn bij mijn ogen. Zo weet ik best wel vaak als ik heb gehuild in mijn slaap, vroeger had ik er niet zo besef van van wat het kon zijn, maar nu de laatste tijd is het zo dat ik voor alles wat er is een duidelijke verklaring wil. Ik kan me in deze dingen zo verdiepen, dat ik er een hele tijd mee bezig kan blijven. Misschien een goede eigenschap, misschien ook niet.

Liefs,
Nina


11 opmerkingen:

 1. Wat vervelend dat je je zo voelt :( Bij mij helpt het ook wel eens om gewoon een film te gaan kijken, zo hoef je niet aan andere dingen te denken. Of een boek lezen. Jezelf dus echt gaan afleiden. En oja, echt niet voor een spiegel gaan zitten en jezelf afkraken. Beter is om hardop te zeggen ''ik ben mooi'', het is bewezen dat dat helpt. Als je het vaak genoeg zegt, ga je het op een gegeven moment dus ook geloven.Succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meid, wat vreselijk dat je je zo voelt! Ik begrijp en herken je emoties en gevoelens heel goed! Als je ooit met iemand wilt praten, mag je me altijd contacteren! Praten kan heel eng zijn, maar het kan ook enorm opluchten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah lieverd, het doet gewoon pijn om te lezen dat je je zo naar voelt. :( Ik heb een periode gehad waarin ik ook niet echt meer kon genieten van dingen en ik eigenlijk een beetje ongelukkig was, ik snap dat het heel moeilijk kan zijn voor je. Probeer er over te praten met mensen, dat helpt echt heel erg (ook al lijkt het soms heel erg stom of nutteloos om te doen). Heel veel sterkte in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, wat heftig dit allemaal! Zo te horen zit je toch echt heel diep meid! Ik zou er, als ik van jou was, zeker eens over praten met iemand die je vertrouwt. Want als je ook al in je slaap weent, is het best ernstig! Mij mag je ook altijd mailen, ik zal je zo goed mogelijk proberen bijstaan als dat nodig is! Want het eens delen met iemand, erover praten of het gewoon van je afschrijven kan echt deugd doen, ik spreek uit ervaring! Sterkte allesinds! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vreselijk. Kop op. Huilend in slaap vallen is niet gezond.

  Probeer je mondhoeken omhoog te brengen en zet een nep lach op. Het helpt echt. Je bent een jong meisje die springend in het leven moet staan. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heftig dit allemaal, echt heel erg voor je! Ik denk dat je er veel met mensen over moet praten, en dat het dan misschien beter gaat? Sterkte!
  liefs. Jonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend naar om te lezen zeg! Ik heb hier zelf niet heel veel ervaring mee, maar ik zou zeggen. Probeer je te concentreren op het positieve, maar aarzel zeker niet om hulp te zoeken. Je mag mij ook altijd mailen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat vervelend dat je je niet goed voelt. Huilen in je slaap is niet goed. Probeer aan fijne dingen te denken en het positieve uit iedere dag te halen. Schrijf desnoods alles waar je mee zit van je af en maak ook een lijstje met geluksmomentjes. Probeer te genieten. Sterkte x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat erg om te lezen dat je je niet zo goed voelt! Misschien moet je er eens met anderen over praten, dat kan echt heel veel deugd doen. Ik hoop dat je je snel beter voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat stom zeg! Hoe stom je het misschien ook vindt, ik raad je echt aan om er met iemand over te praten :) En ja dat is misschien lastig. Maar mensen die om je geven zullen het echt wel begrijpen en ze kunnen je helpen, al is het maar door een extra knuffel :) Heel veel succes! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat vervelend om te horen... Praten en ontspannen zijn mijn tips. Ik voel me beter na het kijken van een film, lezen van een boek of even lekker bloggen en een artikel maken om mijn gedachte te verzetten

  BeantwoordenVerwijderen